2012. augusztus 9., csütörtök

Happy birdsday! :)

Amikor elkezdtem cukrászkodni, akkor az első dolog, amit kizártam, hogy tortákat fogok gyártani, mert annyi elrettentő példát látok a neten, amit én szimplán csak 'vidékiháziasszonyosgagyi'-nak hívok. És én nem szeretnék ebbe a csoportba tartozni, a korlátaimat meg ismerem (bár meglepő számomra is a fejlődésem - mondjuk nulláról nem nagy kunszt, ugye), így sziklaszilárd volt az elhatározásom.

De aztán jött ez, meg az, valami mindig, és hát egy hónap múlva már a vizsgára is készíteni kell díszmunkát. Valószínűleg ez lesz majd az, mert ebben aztán van kézimunka. 

A képek előtt még pár szó az alkalomról és Veráról: Vera kórustársam volt egy nagyszerű kórusban, ahonnan pont a cukisuli miatti szép lassan kikoptam, amit nagyon bánok. Vera volt az első ember, aki nagyon kedvesen fogadott, ez a lány mindig csupa mosoly. Nagyon kedves és vidám lánynak ismertem meg, az értékrendje pedig igen közel áll az enyémhez, így szép lassan - remélem, mondhatom így és   Ő is így gondolja - barátok lettünk. 

Veráék életében most nagy változás következik, ami nagyszerű hír, egyetlen baj vele, hogy mostantól ritkábban fogok Róla hallani, és ha vissza is mennék a kórusba, nekem az már nem lenne olyan, Vera nélkül nagyon üres lenne. 

Vele készítettük ezt a szuper tortát, Ő sütötte és töltötte, együtt találtuk ki a dizájnt (alapötlet innen), együtt vásároltunk be, együtt gyurmáztunk marcipánt és együtt ugrabugráltunk!

Verám, nagyon fogsz hiányozni, de kívánom, hogy minden álmotok váljon valóra! <3

Így készült a birdsday torta (persze ez sem lett tökéletes és közel sem olyan gyönyörű, mint az alapötlet, de azért én ezzel már egészen elégedett voltam, reméljük, az ünnepelt is az lesz!):

1. Először a marcipán nem akarta a tutit, de aztán összebarátkoztunk



2. Koncentrálok


3. Elsimítok (Marci kérdése találó volt, ezzel a fizika határait feszegető kérdéssel én is küzdöttem egy darabig: "De hova lesznek a hullámok???")


4. Kellékek


5. Készülnek a madárkák



6. És a szivárvány is


7. Felkerült a szivárvány a tortára



8. Aztán a madárkák is


9. És végül a lábnyomok is


10. Kééééééééééééééééész (a madárkák egyébként egy családot jelképeznek, ahol épp várják a legkisebb fiókát)




11. Öröm


12. És az alkotók :)


  13. Ehhez meg inkább nem fűznék hozzá semmit (de nem az én ötletem volt!!!)


Ui: Mörszí, köszi a képeket!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges lett, azok a kis madárkák annyira cukik..! :) Gratulálok a kreatív csapatnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Patrim, örülök, ha tetszik, úgy értesültem, hogy a szülinapos is nagyon örült neki :). Ééééés, a slusszpoén, hogy a szivárványon érkező kisfióka még aznap (anya szülinapján) megérkezett a családba :).

    VálaszTörlés